Les Ingarands à Hérisson, Auvergne, Frankrijk         

Start

Het vakantiehuis

Het pension

Bezienswaardigheden

Tarieven

Ligging

Contact

hedgehog

Deze regio is rijk aan herinneringen van haar Romeinse verleden met vele Romaanse kerken in de dorpen in de buurt. De relatief recente Bourbon koningen bouwden hun kastelen verspreid over het platteland. Hier zijn ook de bekende wijnen van Saint Pourçain en als je een uur rijden ten noorden vind je Menetou-Salon in de buurt van het aardewerk dorp La Borne. En natuurlijk de kerk in Châteloy. Je kunt wandelen in de voetstappen van St. Principin, een christelijke martelaar die werd onthoofd aan de oevers van de Aumance rivier aan het einde van de vierde eeuw, waarna hij de heuvel opliep naar de kapel van Chateloy met zijn hoofd in zijn hand.

De omgeving biedt tal van culturele en sportieve mogelijkheden. Er is golf op Nassigny, kajakken, paardrijden en petanque. Er zijn muziekfestivals, concerten, opera en theater waaronder uitstekende groepen van acteurs, muzikanten en acrobaten, zoals Footsbarn Theater.

De wekelijkse boerenmarkten bieden een kans om lokaal geproduceerde kazen, zoals geiten en schapen kaas, St. Nectaire, Cantal en Fourme d'Ambert te kopen. Als je van de "jacht" houdt, zijn er antiekmarkten (brocantes) bijna elk weekend in de zomer in de omliggende dorpen. Het gebied is rijk aan musea en in de buurt van de Route Jacques Coeur als je geïnteresseerd bent in de historische kastelen.

Saint Pourçain

Footsbarn Théâtre in Hérisson

Hérisson

Informatie voor onze gasten